Urządzenie urodzin dla dziecka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sevi
    Ambiente
    • 2012
    • 123

Zamieszczone przez karoldab82
    ale pod kluczyk nie będzie Ci pasował prawda? On właśnie "przerabia" wkładkę aby pasowała do kluczyka.
    A co tam ma nie pasować? Wymieniam zamek a nie wkładkę. Tam jest jakaś wkładka? Czy trzeba programować?
  • klekocix
    Rider
    • 2010
    • 479
    • Octavia I combi (1U5)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Szanowni rodzice, przyszli i obecni

Mam dylemat związany z organizacją urodzin dla mojego 6-letniego synka.

W zeszłym roku zamiast organizować mu imprezę w gronie kolegów wybraliśmy się na wycieczkę do Łodzi na wystawę klocków Lego wraz z zakupem dużego zestawu.

Lata wcześniejsze były bardziej spokojne - impreza z prezentami tylko w gronie rodzinnym we własnym domu.

Tym razem chcielibyśmy zrobić coś, aby bawił się wspólnie z kilkoma swoimi koleżankami i kolegami. Niestety problem jest taki, że o ile synek zna swoich kolegów o tyle my z żoną kompletnie nie znamy ich rodziców przez co raczej na dziecięcej "domówce" byłoby strasznie drętwo (i zresztą mieszkanie jest jakie jest więc byłoby zapewne wszystkim ciasno)...

Może podpowiecie jak Wy ze swoimi pociechami spędzacie ten wyjątkowy dzień w roku?

Nie ukrywam, że chcielibyśmy zrobić tę imprezę w nie za wysokiej cenie ponieważ z końcem kwietnia wyjeżdżamy na wakacje, które trochę będą kosztować (sanatorium dziecka nad polskim morzem).

Tym bardziej problem jest taki, że w salach zabaw gdzie się dowiadywałem zwykle oferta urodzinowa zaczyna się od 10 dzieci a w naszym przypadku ma być ich tylko 8 o ile wszyscy potwierdzą przybycie.

Prosiłbym o pomoc
    Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• himi
      L&K
      • 2013
      • 1115
      • Octavia II (1Z3)
      • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Ale po co ci rodzice do szczęścia? Zapraszasz do domu, robisz imprezę dla dzieciaków. 10 osobową ekipę ogarniesz spokojnie. Bałagan w domu - murowany, ale to się da przeżyć.

Rodzice mają za zadanie jedynie dowieźć dzieci. Odstawiają i dostają info, że po 2-4 godzinach mają za zadanie odebrać dzieciaki. NIE ZOSTAJĄ u was. To rzeczywiście byłoby drętwe spotkanie .
      Wasze dziecko - odpowiednio wcześniej - do przedszkola (szkoły) zanosi zaproszenia z lokalizacją i zakresem godzinowym oraz telefonem do Was i informacją, że prosicie o przywiezienie uczestników na 16.00 i odbiór dzieci o 19.00. Wszystko.
      Przerabiam do co roku.

Jak macie bardzo małe mieszkanie to zostaje tylko sala zabaw. U nas koszt takiej imprezki dla ekipy 10-15 osób to 300-500 złotych więc nie jest to dramat rzutujący na budżet wakacji.

Komentarz

• amlas
        Ambiente
        • 2010
        • 130
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

my w tym roku zrobilismy dla naszego 6-latka pierwszy raz imprezkę poza domem. Tzn. w sumie były dwie imprezy: jedna dla rodziny w domu, ale to spoko, nie było dzieci oprócz naszych, no i ta druga tylko dla dzieci na zewnątrz.
        Zrobiliśmy to w takiej małej Kulkolandii. Było w sumie chyba 8 dzieci. Trwało 2 godziny, rodzice tylko odstawili i odebrali dzieciaki. Syn zaprosił kolegów i koleżanki z podwórka i z zerówki. Niektórych rodziców nie znaliśmy, dopiero pierwszy raz ich zobaczyliśmy, ale jako się rzekło nie ma potrzeby się znać bo oni tylko robią w tym wypadku za szoferów
        W tej kulkolandii dzieci mogły korzystać oczywiście ze wszystkich atrakcji, my płaciliśmy za jakieś chrupki, paluszki, napoje itp. Tort przynieśliśmy sami.
        Jak pisałem akurat ta salka jest kameralna, koszty niewielkie, bo w sumie wyszło ok. 130PLN za wszystko. Dzieciaki się wybawiły, i dobre też było to, że nie trzeba się wtedy nimi zajmować, organizować zabaw czy konkursów - bawią się świetnie same.
        Tak że same pozytywy - dzieciaki zadowolone, w domu nie ma bałaganu, a to ważne, bo poprzednie lata to porażka w domu
        Polecam imprezy na zewnątrz.
        "Największym szczęściem jakie może spotkać człowieka jest życie w socjalizmie.
        Zaś największy pech jaki może mu się przydarzyć to mieć takie zasrane szczęście."

Komentarz

• klekocix
          Rider
          • 2010
          • 479
          • Octavia I combi (1U5)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Dzięki Panowie

Właśnie chodzi mi między innymi - co napisać na zaproszeniu aby rodzice tylko przyszli i zostawili dzieciaki a nie siedzieli z nimi. My (a raczej nasz synek) był 2 razy zaproszony na imprezę urodzinową w Inca Play w Blue City w Warszawie, przyszło ok. 15 dzieci, miały nieograniczony dostęp do wszystkich atrakcji na terenie ale rodzice ani myśleli zostawiać swoje pociechy same, wszyscy siedzieli na ławkach i bacznie przyglądali się co kto robi, ew. zwracali uwagę. Kilkoro dorosłych się znało, reszta siedziała sama i tu dopiero było drętwo...
          Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• przemo9
            Ambiente
            • 2009
            • 228
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mój syn już wyrósł z takich imprez, ale wcześniej -tak od 4-5 roku życia odbywało się to tak: w przedszkolu / szkole rozdawał lub dostawał zaproszenia : gdzie, kiedy, a w dniu imprezy dzieciaki były przywożone na godzinę a po zabawie (2-3 godziny) rodzice przyjeżdżali i odbierali swoje pociechy. Sporadycznie zostawali znajomi z dziećmi, ale generalnie byli tam głównie rodzice solenizanta i ewentualnie ich rodzina lub znajomi i 1-3 osoby z obsługi "kulkulandi"
            Z reguły dzieciaki po takich 2- 3 godzinach szaleństwa sa moooocno spocone - na szczęście na miejscu były suszarki do włosów- jak na basenie.
            O II fl kombi elegance

Komentarz

• miodowy
              Rider
              • 2015
              • 534

Zamieszczone przez klekocix
              rodzice tylko przyszli i zostawili dzieciaki a nie siedzieli z nimi
              Zależy jak wygląda sala zabaw. Jeśli zamknięta i nie ma się czego obawiać to napisz, że opieka dla dzieci jest zapewniona. Jednak zdarzają się rodzice, którzy chcą widzieć co się dzieje i mieć wszytsko pod kontrolą

My piszemy, że opieka dzieci jest zapewniona. Podajemy godziny np 14-17.

Niestety musisz się liczyć z tym, że któreś z rodziców zostanie.
              Moje dziewczyny (5 lat) niestety są takie, że puki co nie ma opcji, żeby zostały same. Ktoś musi być na widoku chociaż pierwsze 15-25 minut. Najczęściej wypijam w tym czasie szybką kawę i zostawiam laski już obyte z terenem i koleżankami z przedszkola, no ale bywa jak napisałem wyżej....

Koszty podobne jak u przedmówców.
              U mnie szaloną popularnością cieszy się kulkolandia. Wynajęcie jej dla siebie na dwie godziny to 150 zł bez ograniczeń ilościowych. oczywiście wynajem prawie nie dotyczy weekendów ale w piątki daje się wcisnąć jakiś termin.

Tydzień temu moje laski zawiozłem na wynajętą salę z dwiema dziewczynami prowadzącymi zabawy i tańce dla maluchów. Dzieciaki miały całą salę, konkursy, zabawy i 2 godziny im zleciałby błyskawicznie. Od rodziców wiem, że koszt imprezy na ponad 20 dzieciaków - poczęstunek, tort, kawa, herbata (dla rodziców, którzy chcieli zostać na sali) plus wodzirejki wyszedł jakieś 450 zł.

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• oolsztyniak
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6647
                • Superb II combi (3T5)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Do McDonalda zabierz całą paczkę :lol:
                Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

Ja robię urodziny w sali zabaw dla młodszej, bo ma je w lutym (np. INCA PLAY) lub w plenerze dla starszej, bo ma je w wakacje.
                  Dzieciaki bawią się ze sobą (zabawia je częściowo animator), a rodzice siedzą sobie w innym miejscu i gadają ze sobą.
                  No ale dla kilkunastu dzieciaków trzeba przeznaczyć coś koło tysiaka (impreza, jedzenie/soki dla wszystkich, tort, itp.)
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Zamieszczone przez Agamek12
                    No ale dla kilkunastu dzieciaków trzeba przeznaczyć coś koło tysiaka
                    Stolica ma chyba swoje ceny.

Tort 80-120zl zamawiany na zewnatrz normalnie w cukierni, 12-17zl/dziecko, animator najczesciej byl w cenie jak dzieciakow bylo ponad 10, do tego malowanie twarzy czy jakas inna atrakcja 5zl/dziecko.

Wiec w 500zl dla ekipy 15 osobowej nie bylo problemu. Chyba ze wpada 40 dzieci
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

Maicroft, w Inca Play wydałem na wszystko niemal tysiaka (35zł/dziecko za imprezkę (13 sztuk), ~150zł za tort, jakieś 200zł za "catering", zaproszenia, napoje, itp.)
                      Jak w wakacje zrobiliśmy imprezę plenerową z ogniskiem (u tego Pana: http://www.zwierzaki.edu.pl/), zwierzakami, żarełkiem, itp. to ze wszystkim wyszło niemal tyle samo...
                      Swoją drogą polecam imprezy plenerowe latem - pół dnia spędzonych naprawdę fajnie z dzieciakami i znajomymi naprawdę bardzo mocno poprawia humor
                      Ale u nas bawili się i dorośli, i (przede wszystkim) dzieciaki...
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...